Living History: Grundtvig Partnership

Ecotransilvania este partener într-un proiect european dedicat promovării istoriei medievale, care include organizații din șase țări: Polonia, Italia, Letonia, Turcia, Cipru și România.

Finanțat prin programul sectorial Grundtvig din cadrul programului ”Învățare pe tot parcursul vieții”, proiectul se desfășoară pe parcursul a doi ani, timp în care peste 300 de persoane din cele șase țări partenere vor participa la activități educative în celelalte țări.

Scopul principal este de a facilita schimbul de experiență în domeniul învățării pentru adulți, în special prin folosirea unei metode participative cunoscută sub numele de ”living history” (istorie vie).

Activitățile tip ”living history” comunică informații și cunoștințe istorice într-un mod interactiv, în care participanții se îmbracă în costume, folosesc obiecte sau desfășoară activități caracteristice unei anumite perioade istorice.

Sesiunea din România va avea loc în luna iunie 2015, în zona satelor săsești cu biserici fortificate din Transilvania, a căror valoare excepțională este recunoscută la nivel internațional prin includerea pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO.

Organizațiile partenere sunt: Instytut Działań Twórczych (coordonator) - Polonia, Epimorfotika Larnakas Kentron Agiou Lazarou - Cipru, Biedriba "NVO OZOLS" - Letonia, Associazione Culturale Fatalamanga 23  - Italia, și GEDIKOREN KOYU KULTUR ve DAYANISMA DERNEGI - Turcia.

Website-ul dedicat proiectului poate fi vizitat la www.thelivinghistory.eu